Candeo Air kirkasvalo

289,00 

Valkoinen tai grafiitin harmaa

 • Mitat: 375 x 130 mm
 • Kirkasvalo LED 29W 4000K 4700 lm
 • Tunnelma LED  10W 3000K  900 lm
 • Materiaali: PMMA akryyli, alumiini
 • IP luokitus: IP 20
 • Ripustusjohto 2500 cm
 • Asennus valaisinpistorasiaan
 • Kirkasvalon valovirta: 4700 lm
 • Innolux Candeo Air riippuvalaisin
Poista
Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osastot: , , , , Avainsanat tuotteelle , , , , ,

Kuvaus

Tuotteen led-komponenteilla 5 vuoden takuu.

Kirkasvalohoito

Kirkasvalolaite korvaa tehokkaasti pimeänä vuodenaikana puuttuvan luonnonvalon. Kirkasvalohoidon avulla yhä useammat selviytyvät pimeän talven aiheuttamasta kaamosrasituksesta ja kaamosmasennuksesta. Kirkasvalolaitteen käyttö on miellyttävä tapa hoitaa itseään kokonaisvaltaisesti. Tutkimusten mukaan kirkasvalohoito parantaa energiatasoa ja vireystilaa päivän aikana.

Mitä kirkasvalo on?

Tutkimukset ovat osoittaneet, että kirkasvalohoito lisää ihmisen energiatasoa ja vireystilaa päiväsaikaan sekä auttaa ylläpitämään hyvää työvirettä ja -motivaatiota. Tutkimuksia on listattu Lisätietoa kirkasvalohoidosta-sivulle.

Kaikilla Innolux-kirkasvalolaitteilla saadaan aikaan turvallinen ja tehokas 10 000 luksin valoteho, jossa valon väri on puhdas valkoinen (4000K). Kirkasvalolaite korvaakin tehokkaasti pimeänä vuodenaikana puuttuvan luonnonvalon. Päivittäinen kirkasvalohoitoaika vaihtelee henkilön valoherkkyyden mukaan.

Kaikki Innolux -kirkasvalolaitteet on suunniteltu monipuoliseen ja ympärivuotiseen käyttöön. Himmentimen avulla valaisinten valotaso saadaan säädettyä sopivaksi erilaisiin tilanteisiin ja tunnelmiin.

Miten kirkasvalo vaikuttaa?

Melatoniinihormoni, jota aivojen käpylisäke tuottaa, säätelee ihmisen uni-valverytmiä. Hormonia erittyy normaalisti yöllä. Melatoniini on ikään kuin ihmisen omaa unilääkettä: kun melatoniinia erittyy, ihmistä väsyttää. Ulkoisista ärsykkeistä aamuinen valo on vahvin ihmisen vuorokausirytmien tahdistaja. Melatoniini tunnetaan ihmisen vuorokausirytmin säätelijöistä parhaiten. Tutkimustulokset antavat selvän näytön, että valo vaikuttaa voimakkaasti melatoniinin tuotantoon.

Kun kesäaamuna herää, valo tyrehdyttää melatoniinin tuotannon. Talvi poikkeaa kesäajasta niin, että herätessä on yhä pimeää. Jos melatoniinia erittyy aamulla heräämisen jälkeen (pimeään vuodenaikaan syksyllä ja talvella), ihmisen sisäinen kello menee epätasapainoon ja kesäajan vuorokausirytmi menee sekaisin. Tästä seuraa tavallisesti lokakuusta maaliskuuhun kestävät kaamosoireet, joita ovat muun muassa makean ja hiilihydraattipitoisen ruokavalion himo, heräämisvaikeudet ja liikaunisuus sekä voimattomuus ja päivänajan väsymys. – Näin lyhyt vuorokausittainen valojakso on kaamosoireilun vahvin laukaisija.

Kesäaamujen valoa – kirkasvaloa – tarvitaan siis syksyn ja talven aamuihin tyrehdyttämään melatoniinin tuotanto ja näin tahdistamaan ihmisen sisäistä kelloa. Kun melatoniinin tuotanto lopetetaan kirkasvalohoidolla aamulla, sen eritys alkaa taas illalla oikeaan aikaan. Kirkasvalohoidon paras vaikutus on aamulla heti heräämisen jälkeen.

Kärsitkö valonpuutteesta?

 • Pimeinä vuodenaikoina osa ihmisistä kärsii kaamosoireilusta, jonka laukaisijana on talven lyhyt valojakso vuorokauden aikana.
 • Kaamosmasennusta (SAD eli Seasonal Affective Disorder) potee noin 12 prosenttia suomalaisista. Kaamosmasennuksen lievempi muoto on kaamosrasitus, joka on varsinaista kaamosmasennusta huomattavasti yleisempi. Siitä kärsii noin 27 % suomalaisista. Lisäksi ainoastaan 10 % suomalaisista kokee, ettei vuodenaikojen vaihtelulla ole minkäänlaista vaikutusta heidän vireystilaansa.
 • Kaamosrasituksen oireita ovat toimintatarmon puute, väsymys päiväsaikaan, sosiaalinen vetäytyminen, ärsyyntyminen, surullisuus, hiilihydraattipitoisen ruoan mieliteko, painon nousu.

Apua voit saada kirkasvalohoidosta, liikunnasta ja terveellisestä ruokavaliosta.

Kirkasvalohoidon hyödyt

Kirkasvalolaite korvaa tehokkaasti pimeänä vuodenaikana puuttuvan luonnonvalon.
Kirkasvalohoito on nopea, helppo ja turvallinen tapa pitää itsestäsi huolta kokonaisvaltaisesti.
Kirkasvalohoitoa on tutkittu ja käytetty kaamos oireiden hoitoon jo 30 vuoden ajan.
Tutkimukset osoittavat, että kirkasvaloa kaamosoireiden hoitoon käyttäneiden henkilöiden oireet lievenivät 60-90 %.
Tutkimukset osoittavat, että kirkasvalo auttaa kohottamaan päivänajan energiatasoasi, vireystilaasi ja auttaa ylläpitämään hyvän työvireen ja –motivaation.
Kirkasvalohoito auttaa pitämään unirytmin vakaana ja helpottaa heräämistä pimeinä vuodenaikoina.

Lisätiedot

Väri

Grafiitti, Valkoinen

Saatat myös pitää...