Kupoli Innolux riippuvalaisin

129,00 

Yki Nummi kupoli

Tuotekoodi:
320215
Mitat: Ø 400, k 260
Teho: 1 × max 35 W E27
Valonlähde: E27
Kotelointiluokka: 20
Paino kg: 0,8
Johdon pituus cm: 200
Materiaali: akryyli ja alumiini

Varastossa (voidaan jälkitoimittaa)

Kuvaus

Innolux Kupoli

Yki Nummen vuonna 1960 suunnittelema yksinkertaisen tyylikäs Innolux Kupoli sopii monenlaiseen ympäristöön. Kupolin valkoinen akryylikupu siivilöi valoa kauniisti. Kupolia saa joko messingin tai hopean värisellä kartiokupilla. Tuoteperheessä on lisäksi lattia- ja pöytävalaisin.

Yki Nummi

Taiteilija, muotoilija (1925-1984)

Yki Nummi oli yksi merkittävimmistä skandinaavisista valaisinsuunnittelijoista 1950–70-luvuilla. Hän oli monipuolisesti lahjakas taiteilija ja muotoilija, joka suunnitteli kaikkea kodin käyttötavaraa.

Nummi opiskeli sodan jälkeen yliopistossa ensin matematiikkaa ja fysiikkaa. Tämän lisäksi hän suoritti koristemaalarin tutkinnon Taideteollisessa Korkeakoulussa Helsingissä vuonna 1950. Koulutuksensa pohjalta hänellä oli vankka teoreettinen tietämys valosta sekä valon ja värin suhteesta.

Yki Nummi toimi valaisinsuunnittelijana vuosina 1950–1975 Stockmann-Ornon tehtaalla ja suunnitteli siellä satoja valaisimia. Maailmalla tunnetuimmat Nummen valaisimet ovat Modern Art -pöytälamppu 1955, jonka myös New Yorkin nykytaiteen museo hankki uutuutena kokoelmiinsa vuonna 1957, sekä Lokki-riippuvalaisin vuodelta 1960.

Valaistuksen ja valaisimien suunnittelun lisäksi Nummi oli arvossapidetty väriasiantuntija. Hän vastasi useiden merkittävien julkisten rakennusten, kirkkojen ja asuinalueiden värityksistä Suomessa.

Nummi työskenteli myös Schildt & Hallbergin Tikkurilan väritehtaan palveluksessa, jossa hän johti vuosina 1958–1975 tehtaan värityspalvelua. Tässä tehtävässä hän osallistui innovatiivisen värisekoitusjärjestelmän tuotekehitykseen, jonka tuloksena syntyi Joker-värikartta.

Nummi osallistui moniin näyttelyihin ja messuihin. Milanon triennaaleissa 1954 ja 1957 hänen työnsä palkittiin kultamitalilla.

Yki Nummi

Innolux Design

Innolux Design -mallisto tuo hyvän, häikäisemättömän valon lähelle ihmistä. Teknisesti ja visuaalisesti edistykselliset tuotteemme kestävät aikaa ja kulutusta. Tunnetut muotoilijat ja yrityksemme asiantuntijuus varmistavat hyvän laadun ja toimivuuden. Valmistus tapahtuu mahdollisimman paljon kotimaassa. Monikäyttöisyys ja kohtuuhintaisuus mahdollistavat sen, että tuotteemme tuovat valoa ja tunnelmaa jokaisen kodin arkeen.

Innolux Design mallisto »

Tallenna