Innolux Yki 500 musta

220,00 

Yki 500 musta
plafondi

Mitat: Ø 500 , k 130
Teho: 4 x max 35 W
Sähkönumero: 4121700
Valonlähde: E 27 ledlamppu
Kotelointiluokka: 20
Paino kg: 1,8
Materiaali: akryyli ja teräs
Asennus koukkuun
tai valaisinpistorasiaan

Varastossa (voidaan jälkitoimittaa)

Kuvaus

Yki Nummen vuonna 1958 suunnittelema Yki-plafondi toimii loistavasti myös uusilla ledlampuilla . Yki-plafondi on saatavissa monen tehoisena, eri led valonlähteillä sekä himmennettävänä. Valaisin on helppo asentaa suoraan kattorasian koukkuun, ja  on varustettu valaisinpistotulpalla.

Yki 500, 4 x E27 (1958)

Innolux Yki on uudelleen tuotantoon otettu klassikko. Yki Nummen suunnitteleman valaisimen yksinkertainen valkoinen akryylikupu saa ilmettä ja ryhtiä mustasta keskiökiekoista ja sen metalliyksityiskohdasta. Tämä yli 50 vuotta sitten suunniteltu plafondi toimii loistavasti myös uusilla ledlampuilla. Valaisin on helppo asentaa suoraan kattorasian koukkuun, ja se on varustettu valaisinpistotulpalla. Alkuperäisen Yki-plafondin rinnalle on tuotantoon otettu myös kompaktimpi Yki 390, joka pienen kokonsa ansiosta soveltuu myös pieniin tiloihin. Kokoja yhdistelemällä saadaan eri tiloihin yhtenäistä linjaa noudattavaa vaihtelua.

Taiteilija, muotoilija (1925-1984)

Yki Nummi oli yksi merkittävimmistä skandinaavisista valaisinsuunnittelijoista 1950–70-luvuilla. Hän oli monipuolisesti lahjakas taiteilija ja muotoilija, joka suunnitteli kaikkea kodin käyttötavaraa.

Nummi opiskeli sodan jälkeen yliopistossa ensin matematiikkaa ja fysiikkaa. Tämän lisäksi hän suoritti koristemaalarin tutkinnon Taideteollisessa Korkeakoulussa Helsingissä vuonna 1950. Koulutuksensa pohjalta hänellä oli vankka teoreettinen tietämys valosta sekä valon ja värin suhteesta.

Yki Nummi toimi valaisinsuunnittelijana vuosina 1950–1975 Stockmann-Ornon tehtaalla ja suunnitteli siellä satoja valaisimia. Maailmalla tunnetuimmat Nummen valaisimet ovat Modern Art -pöytälamppu 1955, jonka myös New Yorkin nykytaiteen museo hankki uutuutena kokoelmiinsa vuonna 1957, sekä Lokki-riippuvalaisin vuodelta 1960.

Valaistuksen ja valaisimien suunnittelun lisäksi Nummi oli arvossapidetty väriasiantuntija. Hän vastasi useiden merkittävien julkisten rakennusten, kirkkojen ja asuinalueiden värityksistä Suomessa.